Skuadra përfaqësuese e Rusisë në disiplinën sportive të xydo-së korri një fitore bindëse në kualifikimin e përgjithshëm ekipor në kampionatin Evropian që përfundoi në Tbilisi. Sportitstët rusë fituan pesë medalje të arta, një argjendi dhe dy bronzi. Në vendin e dytë u rendit skuadra e Francës me numër përkatës medaljesh/2-0-2/, e treta, skuadra e Ukrainës /1-2-0/.