Kryeministri i Irakut e quan krim dhe shkelje të marrëveshjes dypalëshe operacionit ushtarak të trupave ushtarakë amerikanë në jug të vendit, si rezultat i të cilit gjetën vdekjen dy irakianë dhe gjashtë të tjerë u arrestuan. Një deklaratë të tillë në emër të Nuri al-Maliki e bëri në Bagdad përfaqësues i komandës ushtarake irakiane. Kryekomansanti suprem Al-Maliki kërkon vënien përpara përgjegjësisë penale të personave që vranë dy shtetasit irakianë.