Shumica e amerikanëve u shprehën për normalizimin e marrëdhënieve midis SHBA-s dhe Kubës.Për këtë dëshmojnë rezultatet e anketimit të mendimit të opinionit publik të zhvilluar nga Shërbimi Studimor Gellap. U bë e ditur se 60 % e amerikanëve del për vendosjen e marrëdhënieve më të ngushta midis dy vendeve. Përveç kësaj, shumë banorë të SHBA-s do të donin anulimin e bllokadës ekonomike ndaj Kubës. Për këtë gjatë studimeve të tanishme u shprehën 64 % e të të anketuarëve.