Irani përshëndet dialogun e pritshëm me fuqitë botërore përkatësisht programit të vet bërthamor. Si përgjigje ndaj të ftesës së “gjashtëshes” ndërkombëtare, pesë prej të cilëve janë anëtarë të përhershëm të Këshillit të Sigurimit të OKB-së dhe Gjermania, për zhvillimin e negociatave, autoritetet iraniane nënvizuan se Teherani nuk do të heqë dorë nga zhvillimi i programit të vet bërthamor.