Programi i investimeve po realizohet së bashku me qeverinë ruse. Mjetet financiare do të drejtohen për zhvillimin e sferave sociale dhe shkencore. Përveç kësaj, Microsoft shpreson shumë se me ndihmën e këtyre investimeve do të stimulohet zhvillimi i degës kombëtare IT. Pritet që programi i ri investues, në përbërjen e të cilit hyjnë iniciativat afatshkurtra antikrizë, do të lejojë që të rritet profesionaliteti kompjuterik i 300 mijë rusëve.