Izraeli thirri për konsultime Ambasadorin e vet në Zvicër në shenjë proteste kundër asaj se Presidenti i vendit Hans-Rudolf Merc u takua me liderin iranian Mahmud Ahmadinezhad. Ky i fundit mbërriti në Gjenevë për pjesëmarrjen në konferencën për luftën kundër racizmit. Izraeli e bojkotoi këtë konferencë, duke ia patur frikën, kritikës së cilës mund t’i nënshtrohej politika e tij. SHBA-s dhe disa vende të tjera evropiane gjithashtu refuzuan të dërgonin përfaqësuesit e tyre në Gjenevë.