Vendimi i NATO-s për zhvillimin e manovrave në Gjeorgji nuk mundëson afrimin me Rusinë dhe rrezikon të stimulojë krijimin e situatave mjaft të vështira, deklaroi Presidenti Dimitri Medvediev. Në Moskë do të ndjekin me vëmendje se çfarë do të ndodhë në rajon, dhe në rast domosdoshmërie për të marrin vendimet përkatëse, nënvizoi Dimitri Medvediev. Stërvitjet multinacionale nën egidën e NATO-s do të zhvillohen në Gjeorgji nga 6 maji deri më 1 qeshor.