Në rrugët e qytetit ukrainas perëndimor Lvov u shfaqën parrullat, të cilat thurin lavdi me të madhe devizionit”Galiçina”, i cili në vitet e luftës së Dytë Botërore luftoi në anën e Hitlerit. Shërbimi informativ i këshillit të qytetit konfirmon se pronotuesin nuk mundën ta gjenin. Por ekspertët deklarojnë se kjo reklamë është paguar nga autoritetet e qytetit Lvov. Devizioni i SS-ve “Galiçina”, ka luftuar kundër trupave rusë dhe ka marrë pjesë në shtypjen e kryengritjes popullore antifashiste në Slloveni dhe vende të tjera.