Në Agjencinë Kozmike Federale të Rusisë nuk përjashtojnë mundësinë e krijimit të aparateve marrëse të sistemit satelitor global të novigacionit GLONASS në vendet e Amerikës Latine. Për këtë deklaroi Zëvendës kreu i agjencisë Viktor Remishevski në ekspozitën ushtarake “LAAD-2009 në Rio de Zhaniero. Më parë u njoftua se tashmë po zhvillohen negociatat për përdorimin e sistemeve të satelitëve rusë GLONASS në Venezuelë, Kubë, Nikaraguai, Peru, Çili dhe Brazil.