0Siç deklaroi sot për gazetarët Kreu i MPJ i Federatës Ruse Sergei Lavrov, Rusia do t’i japë ndihmë humanitare dhe ekonomike Pridnistrovies. “Marrëdhëniet tona me Pridnjestrovien nuk mbahen sekrete nga askush dhe ne do të veprojmë aktivisht dhe do të ndihmojmë që banorët e Pridniestrovies, shumë prej të cilëve janë bashkatdhetarë tanë, ta ndiejnë veten në mënyrë maksimalisht komforte në situatën jo të thjeshtë ekonomike që tashmë është krijuar atje”, tha ai.