0Në intervistën e vet dhënë për botimin “Rosiskaja gazeta”, Kreu i MPJ vuri theksin mbi domosdoshmërinë e krijimit të sistemit të monitorimit të përbashkët ndaj lëshimit të raketave, vlerësimin e rreziqeve kërcënuese reale raketore dhe në rast domosdoshmërie të përpunimit të masave të përbashkëta të reagimit ndaj tyre. Lavrov i quan të pajustifikuara ato shpresa se oficerët rusë do të lejohen të hyrjnë në objektet e sistemit amerikan të Mbrojtjes Antiraket që planifikohet të vendosen në Çeki dhe Poloni.