0Siç deklaroi Ambasadori rus, sipas porosive të veçanta të MPJ të Rusisë Logvinov, Rusia u zhgënjye nga largimi i inspektorëve të Agjencisë Ndërkombëtare për Energjinë Atomike nga Republika Popullore Demokratike e Koresë. Kryesore tani është që të mos u lejmë vend emocioneve, të përmbahemi dhe të mos ndërmarrim veprime, të cilat do të prishnin gjendjen aspak të thjeshtë të krijuar. Sot sipas kërkesës së Phenianit nga Koreja e Veriut u larguan inspektorët e ANEA, të cilët kontrollonin reaktorët bërthamorë në Jonbene.