0Siç mendon deputeti i Dhomës së Lartë të Ukrainës nga fraksioni i Partisë së Rajoneve Nikollai Azarov, kursi për integrimin në Evropë nuk do ta ndihmojë Ukrainën të dalë nga kriza, atëherë pikërisht krijimi i Hapësirës Unike Ekonomike me Rusinë dhe vendet e tjera të BSHP-së mund të jetë shpëtimi i vetëm për ekonominë e Ukrainës. Rusia, Biellorusia, Ukraina dhe Kazakistani deklaruan për ndërtimin e Hapësirës Unike Ekonomike në shkurt të vitit 2003, vetëm se procesi i krijimit të HUE u zgjat në lidhje me pozicionin që zuri Ukraina gjatë këtyre viteve.