0Mbi anulimin e amendamentit diskriminues, i cili kufizon tregtinë e SHBA-s me Rusinë, deklaroi në Moskë drejtuesi i komitetit për forcat e armatosura të Senatit amerikan Karl Levin. Ai theksoi se ky amendament u bë nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës që në vitet e “luftës së ftohtë” dhe tashmë nuk është aktual dhe ofendues për Rusinë.