0Për këtë njoftoi sot deputeti i Dumës Shtetërore, anëtari i delegacionit rus në Asamblenë Parlamentare të Këshillit të Evropës, Sergei Markov. Sipas fjalëve të tij, drejtësia franceze në raste të tilla gjithmonë ka zënë pozitën e mbrojtjes jashtëzakonisht të rreptë vetëm të shtetasve të vet. Anëtari i Dhomës Shoqërore të Federatës Ruse Anatoli Kuçerena, deklaroi se ky organ joqeveritar është i gatshëm t’i ofrojë ndihmë juridike në gjyq mamasë së vajzës dhe të arrijë qëllimin e kthimit të fëmijës së saj në Rusi.