Çdonjëra nga ditët e Javës së Madhe i kushtohet ngjarjeve të javës së fundit të jetës së Jisu Krishtit, kryqëzimit dhe Ngjalljes së tij. Java e Madhe përfundon me Pashkën e Ndritur — festën kryesore të të gjithë të krishterëve orthodhoksë.