Siç deklaroi përfaqësuesi i shërbimit të shtypit të Flotës së Oqeanit Paqësor, njësia e anijeve me në krye anijen e madhe kundërnëndetëse “Admiral Pantelejev”, që ndodhet në lundrim e sipër për në rajonin e Bririt Afrikan për pjesëmarrjen në misionin ndërkombëtar të kundërveprimit ndaj piratëve, kaloi me sukses Ngushticën e Singaporit. Përveç kësaj “Admiral Pantelejev”dhe cisterna “Boris Butom” që ndjekin kursin për në Vlladivostok, tashmë ndodhen afër Ngushticës së Koresë.