Bashkëpunimi ruso-finlandez në sferën e inovacioneve, transportit dhe ekologjisë është tema kryesore e Ditëve të Shën Peterburgut që do të hapën sot. Gjatë katër ditëve në kryeqytetin finlandez do të bëhet prezantimi i kulturës së Peterburgut, shkencës, biznesit. Kryeqyteti verior rus do të organizojë në Helsinki prezantimin e kompleskit të vet transportues-logjistik si dhe do të zhvillojë seminarin për bashkëpunimin në fushën e mbrojtjes së Detit Balltik.