Iniciator i këtij projekti u bë pronari i Shtëpisë botuese dhe admiruesi i flaktë i krijimtarisë së shkrimtarit të madh rus Zhan de Bonno. Vepra e Dostojevskit, e cila përbëhet nga 2 vëllime, është shtypur në letër të cilësisë së lartë. Vëllimin e parë adhuruesit e Dostojevskit mund ta marrin falas për tu njohur më nga afër me të dhe pa qenë të impenjuar për blerjen e vëllimit të dytë.