Vendimin për këtë e mori Gjykata Kushtetuese e Moldavisë me kërkesën e liderit, i cili fitoi në zgjedhje, Presidentit të vendit Vladimir Voronin. Shkaku i një kërkese të tillë u bënë aksionet e protestës nga ana e opozitës, e cila nuk i njohu rezultatet përfundimtare të votimit. Në këto zgjedhje komunistët morën gjithësej 60 mandate nga 101 që janë në totalj. Vëzhguesit nga APKE,OSBE, BSHP dhe organizatave të tjera ndërkombëtare i vlerësuan këto zgjedhje si të lira dhe demokratike.