Nën zëdhënësja e Dumës Shtetërore të Rusisë dënoi ashpër vendimin e marrë për demontimin e monumentit të Luftëtarit-çlirimtar që ngrihet në afërsi të qytetit Lvov, në Ukrainën Perëndimore. Vendimi përkatës u morr të enjten nga autoritetet vendase. Në Ukrainë që prej kohësh mbyllin sytë ndaj marshimeve të nazistëve dhe paraqesin si heronj ata, të cilët kanë shfarosur njerëzit në vitet e luftës. Partia Komuniste e Ukrainës i cilësoi veprimet e autoriteteve të Lvovit si të kundërligjshme dhe ka ndërmand t’i protestojë ato.