“Jam më se i bindur, se rinumërimi i plotë i votave, i zhvilluar sipas legjislacionit veprues dhe në përputhje me procedurat e sanksionuara, do të bëhet një argument tejet i rëndësishëm për vendosjen e stabilitetit politik, paqes dhe mirëbesimit reciprok në Republikën e Moldavisë”, thuhet në mesazhin e Vladimir Voroninit drejtuar Gjykatës Kushtetuese të Moldavisë.