Me urdhër të Presidentit të Rusisë Dimitri Medvediev Ministria e Situatave të Jashtëzakonshme e vendit po dërgon në Itali një grup ekspertësh për verifikimin e qëndrueshmërisë së ndërtesave, që u dëmtuan nga tërmeti. Specialistët rusë do të fluturojnë për në vend in e ngjarjes tragjike më 12 prill. Lëkundjet tektonike po vazhdojnëatje deri tani. Viktima të fatkeqësisë natyrore u bënë 278 veta, mijëra të tjerë pësuan dëmtime dhe mbetën pa strehë mbi kokë. Sot në Itali është shpallur ditë zie.