Organizata Ndërkombëtare “Reporterët pa kufij” kritikon autoritetet e Moldavisë, të cilat nuk lejuan hyrjen në territorin e vendit të gazetarëve të huaj. Midis tyre janë përfaqësuesit e Agjencive “Asoshiejtit Press”, Reuter dhe një sërë të tjerash, ndër të cilat edhe mjetet rumune të informimit masiv.