Për këtë deklaroi sot Kreu i MPJ i Federatës Ruse Sergei Lavrov në intervistën e vet dhënë radistacionit tonë, Agjencisë Ria “Lajmet” dhe kanalit televiziv “Russia Today”. Sipas fjalëve të Lavrovit, “nuk ekzistojnë aktualisht kushte të tilla për përsëritjen e skenarit kur Depresioni i Madh shkatëroi bashkëpunimin ekonomik ndërkombëtar dhe çoi në shpërthimin e Luftës së Dytë Botërore”.