Kompleksi i ri llogaritës u vu në përdorim në Qendrën e madhe Superkompjuterike në qytezën akademike të Novosibirskut. Sipas produktivitetit të vet ai është një nga më të fuqishmit në Rusi dhe mund të kryejë 1 trilionë operacione në sekondë. Kompleksi krijon mundësinë për të kryer ciklin e plotë të llogaritjeve në astrofizikë, në fizikën bërthamore dhe shkencatë tjera.