Anija e Forcave Ushtarak-Detare të Rusisë “Azov” merr pjesë në manovrat ndërkombëtare “Bleksifor”, të cilat do të zgjasin që nga 3 deri më 21 prill. Ajo hyn në përbërjen e Grupit të anijeve  Ushtarako-Detar të Detit të Zi (GDUDZ) të bashkëveprimit operativ. Përveç anijes “Azov” në manovrat në fjalë marrin pjesë edhe anijet e Bullgarisë, Rumanisë, Turqisë dhe Ukrainës. Në Shtabin e Grupit Ushtarako-Detar të Detit të Zi janë të pranishëm dhe oficerët e Focave Ushtarako-Detare ( FDU) të Gjeorgjisë.