0Për këtë deklaroi sot Presidenti Nikola Sarkozi në lidhje me kthimin e ardhmshëm të Parisit në strukturat komanduese të Aleancës. Fjalët e tij tingëlluan në vigjilje të Samitit të NATO-s, i cili do të zhvillohet në 3-4 prill në qytetin gjerman Kel dhe atë francez Strasburg. Më parë autoritetet e Francës më se një herë kanë deklaruar se forcat kombëtare të frenimit bërthamor do të ruajnë pavarësinë e vet.