0Në artikullin e botuar sot në gazetën “Washington Post”, ai shprehu keqardhjen për keqësimin e marrëdhënieve ruso-amerikane të kohëve të veprimit të plotfuqishëm të administratës së mëparshme të SHBA-s.Kjo ndodhi, pjesërisht, si shkak i palneve për dislokimin e Elementeve të Bazës Mbrojtëse Antiraket në Evropën Lindore, zgjerimit të NATO-s dhe nga refuzimi i ratifikimit të Traktatit mbi Reduktimin e Armatimeve Strategjike Ofensive. “ E gjithë kjo nuk u përgjigjet interesave të Rusisë dhe në rast realizimi, në mënyrë të pashmangshme do të kërkojë reagimin tonë”, nënvizoi Presidenti Medvediev. “Jam e bindur se eliminimi i pengesave gjatë rrugës drejt ndërtimit të marrëdhënieve të mira është në dobi të vendeve tona… dhe mbarë botës, — shtoi ai.