0Në tetor të viti të kaluar asaj iu bë operacioni për vendosjen e kardiostimulatorit dhe 5 muaj pas tij ajo fitoi garën në duatlon në kampionatin e Rusisë në Siktivkar. Distancën prej 15 km ajo e përshkoi për 43 min e 30,2 sek. Sipas rekomandimit të mjekëve në trasenë e rrëshqitjes me ski kardiostimulatoi u stakua, dhe sportistja 20 vjeçare fitoi për llogari të të dhënave të veta fizike si dhe këmbënguljes dhe mjeshtërisë së saj sportive.