Për këtë ai deklaroi në intervistën e vet dhënë kompanisë CBS të dielën. Sipas fjalëve të Presidentit, ai shpreson në atë, se në Irak do të vazhdojë procesi i pajtimit midis sunitëve, shiitëve dhe kurdëve. “Unë jam më se i bindur, se ne po avancojmë në drejtim të drejtë, — u shpreh Obama. — Por qëllimet tona në Irak nuk janë arritur si dhe më parë. Por do të duhet të bëhet akoma edhe shumë punë atje”.