0Takimi jubilar i NATO-s, i cili duhet të zhvillohet në fillim të prillit, duhet të ndihmojë për forcimin e aleancës dhe përmirësimin e marrëdhënieve të saj me Rusinë. Për këtë deklaroi sot Kancelarja e RFGj Angela Merkel. Sipas fjalëve të saj, në takim do të marret vendimi mbi konceptin e ri strategjiktë Aleancës meqenëse sfidat e shekullit të 21 ndryshojnë nga sfidat e shekullit të 20-të. Ndër to Merkel përmendi terrorizmin dhe përhapjen e armës bërthamore.