0Rusia ka ndërmend të krijojë në Arktikë një grupim trupash për garantimin e sigurimit në rajon. Një mundësi e tillë parashikohet nga “Bazat e politikës shtetërore në Arktikë”. Dokumenti u aprovua në shtator të vitit të kaluar dhe sot u botua në Internet, në sajtin e Këshillit të Sigurimit të Rusisë.