0Aleanca VeriAtlantike synon për bashkëpunim me Rusinë dhe dëshiron të shohë tek ajo partneren e vet të mirë. Për këtë deklaroi Kancelarja RFGj-së Angela Merkel gjatë fjalës së mbajtur në parlament në lidhje me Samitin e pritshëm jubilar të NATO-s më 3-4 prill. “ Kohërat e luftës së ftohtë kanë mbetur në mënyrë të pakthyeshme në të kaluarën”, theksoi Merkel.