0Peterburg dhe Ash-Habadi do të vendosin në vitin 2009 komunikimin e drejtëpërdrejtë me rrugë ajrore. Për këtë u shpall sot në kryeqytetin verior rus në takimin e Guvernatores së Petërburgut Valentina Matvijenko dhe Presidentit të Turkmenisë Gurbangulli Berdimuhamedov. Sipas fjalëve të Matvijenkos, kjo do të krijojë kusht të favorshme për këmbimin e biznes delegacioneve, do të shërbejë zgjerimit të bashkëpunimit midis qyteteve