0Marrëveshja e Ukrainës dhe BE mbi modernizimin e sistemit ukrainas të transportimit të gazit është minë me veprim të ngadalësuar. I një mendimi të tillë është Konstantin Kosaçov, Kryetar i Komitetit Ndërkombëtar në Dumën Shtetërore të Rusisë. “Rusia kurrë nuk do të pranojë të luajë rolin e kaldaistit në anijen transatlantike, kur të gjithë shëtisnin nëpër kuvertë me kostume të bardha, siç do të donte ta shikonte këtë situatë shumëkush", theksoi Kosaçov. "S’besoj se kjo është tragjedi e partnerëve evropianë, më tepër ajo është e tragjedi e udhëheqjes së Ukrainës, e cila synon tu afrohet strukturave integruese evropiane dhe do ta ndajë Rusinë nga ato, për këtë është mëse i bindur parlamentari i Rusisë.