Projektet me rëndësi sociale në fushën e mjeteve të komunikimit  masiv, të cilat u përgjigjen prioriteteve prespektive të zhvillimit të shtetit dhe shoqërisë, do të gjejnë përkrahje shtetërore, njoftoi në intervistën e vet dhënë gazetës “Vjedomosti” Igor Shuvallov, Ministër i Sistemit të Ndërlindjes dhe Komunikacioneve masive. Ministri theksoi gjithashtu se Internet-firmat, nga më të mëdhatë, në runet, duhet tu përkasin investitorëve të Rusisë.