0Aksioni i protestës së opozitës gjeorgjiane me kërkesën e dorëheqjes së Presidentit Mihaill Saakashvili do të zhvillohet më 9 prill megjithë arrestet e opozitarëve . Për këtë deklaroi sot Hino Burxhanaxe, Ish-Kryetare e Parlamentit, lidere e Partisë “Lëvizja Demokratike — Gjeorgjia unike”. Natën e datës 23 marsit u ndaluan 9 përfaqësues të kësaj partie. Opozita akuzon Kryetarin e tanishëm të shtetit për sjelljen prej diktatori dhe paaftësinë që të sigurijnë mbrojtjen e popullsisë nga kriza ekonomike.