Kёrkimet  e  tingёllimeve  me  efekt    instrumenteve  tradicionale. Instrumente  tё cilat  siç mund  të dukej në vështrim të parë , nuk  kombinohen  në  ansambël. Format  dhe  gjinitë  muzikore  jo  standartë , të  cilat lindin n pikën  e  puqjes  së  llojeve  të  ndryshme   arteve. Tё  gjitha kёto  dhe  shumë  gjёra  të  tjera  u propozoi  dëgjuesve  programi   i  festivalit  ndërkombëtar  që po zhvillohet  në  Sankt- Petersburg . Çdo  vit  ky forum  mbledh  kompozitorët – avangardistë   vendeve   ndryshme , qё  eksperimentojnë  në  fushën  e  muzikës  akademike,  dhe,  publiku  të  cilit i  interesojnё  këto  kёrkime .  Tani  po  zhvillohet festivali  i  20-të    paraqiti  pёrsёri  dhjetra  premiera    autorëve  tё Rusisë  dhe  të huaj.  Ngjarje  qendrore  e  programit    festivalit , sipas mendimit   ekspertëve  u  bё mbrёmja  kushtuar  krijimtarisё  sё kompozitorit  nga  Moska  Vladimir  Matinov. Ai ёshtё  jo  vetëm  pёrfaqёsues   i  “ avangardit”  intelektual  në  muzikё, por  dhe  filozof  fetar.  Vepra  e   tij  “ Lamtumira  ose  Ndarja” , qё  u  interpretua    festivalin  në Petersburg , u  kujton  dëgjuesve  veprën  e  famshme     Gustav  Malerit  “Kёngё  pёr  tokën" . Martinov  shfrytezoi   një  fragment citati  të  madh  nga  kjo  vepër   e   klasikut  austriak.  Dhe  kjo  nuk  është aspak diçka  e  rastit , sepse autori e kompozoi   “ Lamtumirën   ose  Ndarjen” nё  pёrvjetorin  e  vdekjes    babait  të  vet , Ivan Martinov , kritik  i  njohur   i muzikёs     Rusi. Kompozitori   sikur  kujton  një  episod   tё shtrenjtë  pёr   , kur ai së bashku me të jatin luanin tok  “Kёngё  pёr  tokën”     Gustav  Malierit. " Kjo  vepër  nuk  mund     nёnkuptojё tablonё  tradicionale : publikun    sallё , interpretuesit nё skenё” , — mendon Tatjana  Grindjenko, drejtuese e ansamblit  “ Opus Posth” .  Pikёrisht  ansambli  i saj  interpretoi   veprёn  e  Vladimir   Martinovit. Prandaj  muzikantët kanë bërë njëfarë  instalimi,  qё i ndan ata  nga salla . “ Qё publiku tё mos na shikojё,  por  të jetё i detyruar vetëm tё na dëgjojё”, — shpjegoi  Tatjana   Grindjenko.